Medvedev je pobedio Hanfmana da bi se sastao sa Cicipasom u polufinalu Rima

Medvedev je pobedio Hanfmana da bi se sastao sa Cicipasom u polufinalu Rima

Treći teniser sveta Daniil Medvedev pokazao je dominantan učinak protiv nemačkog kvalifikanta Janika Hanfmana i stigao do svog prvog polufinala Otvorenog prvenstva Italije, pobedivši u četvrtak rezultatom 6-2 6-2.

Medvedev, koji je sebe opisao kao „specijalista za tvrdu podlogu“, nikada nije pobedio u meču u Rimu pre ovogodišnjeg turnira, ali je izneo neke od svojih najboljih teniskih tenisa kako bi prvi put od Monte Karla 2019. stigao do poslednje četiri na šljaci.

„Osećam se odlično“, rekao je Medvedev. „Rekao sam pre turnira da se osećam zaista sjajno na treningu. „Uvek je opasno reći ovo ako izgubiš u prvom kolu i pomisliš: ‘Zašto sam ovo rekao’. Ali ja to dokazujem.“

Medvedev je upijao Hanfmannove snažne udarce i kontrolisao osnovne razmene, dominirajući svojim velikim prvim servisom da bi zaključio pobedu za sat i 20 minuta.

„Borio se više od mene i zadovoljan sam pobedom i što sam u polufinalu,“ rekao je Medvedev o Hanfmanu, koji je uznemirio šampiona Monte Karla Andreja Rubljova i devetog nosioca Tejlora Frica da su se plasirali u osminu finala.

„Znao sam da moram da ubacim što više lopti u teren jer on igra agresivno. Možda nije odigrao svoj najbolji meč, ali tako to funkcioniše… Srećan sam što sam mogao da neutrališem njegov napadački stil.“

Medvedev će se sastati sa petim teniserom sveta Stefanosom Cicipasom koji je kasnije uveče trijumfovao nad Bornom Ćorićem pobedom od 6-3, 6-4.

„On je igrao dobro, a i ja igram [dobro]“, rekao je Cicipas na terenu povodom predstojećeg okršaja protiv Medvedeva. „Osećam se dobro na terenu, bez obzira da li je u pitanju noćna ili dnevna sednica i zaista se nadam da ću izvući najbolje iz sebe protiv njega.

„Osećam se kao da igra bolje nego prethodnih godina“, dodao je.