Medvedev je osvojio prvu pobedu na turniru u sezoni 2022

Medvedev je osvojio prvu pobedu na turniru u sezoni 2022

Prvi teniser sveta za muškarce Daniil Medvedev osvojio je svoju prvu titulu u sezoni 2022. u Meksiku u subotu uveče pobedivši branioca titule na Los Kabos openu Kamerona Norija.

Kao što se vidi u polufinalu protiv Miomira Kecmanovića u petak, Rus je izdržao težak prvi set dobijen rezultatom 7-5 pre nego što je u drugom demolirao svog britanskog neprijatelja sa 6-0 i osvojio svoj 14. trofej na ATP turniru.

Dolaskom do finala, Medvedev je već znao da će zadržati prvo mesto na rang listi barem do kraja US Opena gde je vladajući kralj.

Igrom slučaja, trijumf nad Norijem značio je i njegovu prvu pobedu na turniru od Flushing Meadovsa, gde je ispratio velikog Novaka Đokovića svih vremena, a 26-godišnjak je bio raspoložen posle meča nakon što je završio takmičenje u kojem nije ispao. pojedinačni set.

„Svaka utakmica je bila veoma dobra, ali finale je uvek posebno“, rekao je Medvedev na terenu.

„U finalu igrate sa najboljim igračem ove nedelje, tako da je uvek meč na visokom nivou i zaista sam srećan što sam uspeo da pokažem [dobar nivo], [i da napravim] nekoliko dobrih udaraca u tako važnom meču. .“

Uprkos tome što je bio u nizu od tri izgubljena finala 2022. i ukupno pet od 2021. godine na Mastersu u Parizu, Medvedev nije paničario u svojoj jednosatnoj i 23-minutnoj pobedi i uživao je u šansi da preokrene svoju sreću.

„Dobra stvar kod tenisa je što za nedelju dana možete da preokrenete sezonu“, primetio je rođeni Moskovčanin na odvojenoj konferenciji za novinare.

„Dolazeći ovde izgubio sam pet finala zaredom. To nije lepo, želim da budem bolji.

„Nikad se ne zna da li će se to dogoditi ili ne, i sigurno sam pre ovog finala bio malo nervozan, malo više nego inače. Ali sada sam zaista srećan [što sam pobedio]“, dodao je on.

U teškom prvom setu, Medvedevu je bio potreban lekarski tretman nakon što je ogrebao ruku po terenu i izvadio krv, za šta je mislio da mu je pomoglo u nevolji.

„Zapravo mi je krvarenje pomoglo, malo razmislim, tako da sam mogao još malo da zadržim živce. Od tada sam samo uspeo da igram dobro i bilo je dovoljno danas“, rekao je Medvedev.

Posle seta, on je zatim pobedio u poslednjih osam gemova finala, ali je rekao da meč „nije bio lak“.

„Kem je neverovatan igrač, tako da je bilo zaista intenzivno“, otkrio je Medvedev. „Kada igrate protiv Kema, znate da morate da se borite za svaki poen.

Pronalazeći svoj stil u pravo vreme na US Openu koji počinje 29. avgusta, Medvedev sada odlazi na Otvoreno prvenstvo Kanade u sredu gde tek treba da sazna ko je poslednji 32 protivnik.