Ronaldo dominira: Drugi het-trik za 72 sata, Al-Nasr razbio Abhu 8-0

Ronaldo dominira: Drugi het-trik za 72 sata, Al-Nasr razbio Abhu 8-0

Kristijano Ronaldo je nastavio svoju impresivnu seriju golova postigavši svoj drugi het-trik u razmaku od samo 72 sata, dok je Al-Nasr deklasirao Abhu rezultatom 8-0 u utakmici Saudijske Pro lige u utorak.

Portugalska fudbalska zvezda, petostruki osvajač Zlatne lopte, demonstrirao je svoj talenat postigavši tri gola i upisavši dve asistencije u prvom poluvremenu za devetostrukog šampiona Saudijske Arabije.

Ovo je bio Ronaldov treći het-trik u sezoni, nakon što je postigao tri gola u subotnjoj pobedi od 5-1 nad Al-Taijem. Sa ovim golovima, Ronaldo je sada na čelu liste strelaca lige sa impresivnih 29 golova.

Ronaldovi prvi golovi u utakmici postignuti su iz slobodnih udaraca. Prvi gol je stigao u 11. minutu, kada je precizno uputio niski udarac sa centralne pozicije malo izvan terena. Deset minuta kasnije, usledio je drugi gol kada je majstorski savladao golmana sa leve strane terena.

Potom je Ronaldo asistirao Sadiju Maneu za treći gol Al-Nassra, a samo nekoliko minuta kasnije postigao je i svoj treći gol u utakmici, izvodeći prelep čip dok je trčao ka golu.

Iako je Ronaldo skinut sa terena na poluvremenu, Al-Nasr je nastavio sa dominacijom. Reprezentativac Saudijske Arabije Abdulrahman Ghareeb dodao je šesti gol, dok je zamena Abdulaziz Al-Aliva postigla još dva.

Iako je Al-Nasr ostvario ubedljivu pobedu, i dalje se nalazi na drugom mestu, 12 bodova iza vodećeg Al-Hilala, ali sa osam preostalih utakmica u sezoni.

Osim toga, Al-Hilal je ranije najavio da će njihov napadač Aleksandar Mitrović, drugi na listi strelaca sa 22 gola, verovatno propustiti ostatak sezone zbog povrede.