Jokić i Marej ostvarili tripl-dabl, Nagetsi pobedili Majami Hit sa 109-94 za vođstvo od 2-1

Jokić i Marej ostvarili tripl-dabl, Nagetsi pobedili Majami Hit sa 109-94 za vođstvo od 2-1

Nikola Jokić i Džamal ​​Marej postali su prvi saigrači u istoriji NBA finala koji su zabeležili tripl-dabl, a dve zvezde Denvera pobrinule su se da Nagetsi povrate vođstvo u seriji pobedivši Majami Hit sa 109-94 u 3. utakmici u sredu uveče.

Jokić je završio sa 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija, što je prva takva utakmica u istoriji NBA finala, ili barem prva od kada se prate asistencije. Marej je imao 34 poena, 10 skokova i 10 asistencija, a skok mu je bio potreban za 9 sekundi do kraja.

Nagetsi su nadmašili Heat 58-33 i poveli sa 2-1. Četvrta utakmica je u petak u Majamiju.

Za Majami je Džimi Batler postigao 28 poena, a Bam Adebajo je završio sa 22 poena i 17 skokova. Kaleb Martin dodao je 10 poena za Majami.

Majami je bio kralj povratnika ovog plej-ofa – sedam nadigravanja u utakmicama nakon zaostatka od najmanje 12 poena. Hit je pao za 14 ulaskom u četvrtu, a trener Nagetsa Majkl Maloun podsetio je svoj klub na sklonost Majamija ka povratcima.

„Prve dve utakmice, pobedili su u četvrtoj četvrtini“, rekao je Meloun. „Večeras dobijamo četvrtu četvrtinu, dobijamo utakmicu.“

Njegov tim je slušao.

Zvanično, Jokić je sada sedmi igrač koji ima dva tripl-dabla u istom finalu. Medžik Džonson i Lebron Džejms su to uradili u tri različita finala. Drejmond Grin, Vilt Čemberlen, Leri Bird i Batler svi su imali jednu seriju naslova sa dva tripl-dabla.

Bio je to njegov 10. tripl-dabl u ovom plej-ofu, čime je produžio njegov rekord u jednoj sezoni, i nije mu smetalo šta god mu je Majami bacio na put. Jokić je završio 12 za 21 sa parketa, 7 za 8 sa linije, igrajući 44 minuta.

Kristijan Braun je bio sjajan van klupe Nagetsa, postigao je 15 poena pri šutu 7 prema 8 za 19 minuta. Aron Gordon je dodao 11 za Denver.

Majami nikada nije vodio u drugom poluvremenu. Zakucavanje Adebajoa dovelo je Heat do 44-42 sa 3:18 do kraja poluvremena, pre nego što je trojka Mareja predstavljala sedmu i poslednju promenu u vođstvu večeri. Bilo je 53-48 na poluvremenu, pre nego što je Denver prvi put povećao vođstvo na dvocifren broj po prvi put početkom trećeg dela, a kasnije u tom periodu vodio sa čak 19.