Formula 1: Albon potpisao višegodišnji ugovor sa Vilijamsom

Formula 1: Albon potpisao višegodišnji ugovor sa Vilijamsom

Vilijams je najavio da će Aleks Albon nastaviti da se takmiči za Vilijams za 2023. godinu i kasnije, kao deo višegodišnjeg ugovora sa slavnim britanskim timom.

Albon se pridružio Vilijamsu ove sezone kao zamena za Džordža Rasela, nakon što ga je Red Bul oslobodio ugovora – gde je obavljao dužnosti rezervnog vozača.

Tajlandski vozač je postigao niz jakih rezultata i osvojio sve bodove tima ove sezone kroz 10. mesto u Australiji i deveto u Majamiju.

„Zaista sam uzbuđen što ću ostati u Vilijams Rejsingu 2023. i radujem se što ću videti šta možemo da postignemo kao tim u ostatku ove i sledeće godine“, rekao je Albon.

„Tim je ove godine napravio neke snažne uspehe i uzbudljivo je nastaviti ovo putovanje i zajedno dalje razvijati naša učenja.”

Direktor tima Jost Capito je dodao: „Aleks je sjajan vozač i cenjen član Villiams Racing-a, tako da smo oduševljeni što možemo da potvrdimo da ćemo sarađivati sa njim na dugoročnoj osnovi. Aleks donosi sjajan spoj veština i pronicljivih učenja koji će pomoći timu da donese veći uspeh u budućnosti.“

„On je žestok takmičar, pokazao se popularnim i odanim članom tima i oduševljeni smo što će nam obezbediti stabilnu osnovu za nastavak razvoja u ovoj novoj eri F1 automobila“, dodao je Capito.

Ostaje nejasno ko će Albonu biti partner sledeće godine u Vilijamsu jer ugovor Nikolasa Latifija ističe na kraju ove trkačke sezone.

Albonove vesti stižu dva dana nakon što je Aston Martin najavio da će Fernando Alonso trkati za tim sledeće sezone i dan nakon što je Alpine imenovao Oskara Pjastrija da zameni španca, da bi Pjastri naknadno rekao na društvenim mrežama da neće voziti za francuski tim. u 2023. godini.

Albon je to iskoristio da se našali na društvenim mrežema, koristeći reči i fraze koje je koristio Pjastri pri demantiju vesti da od sledeće godine počinje da vozi za Alpine.