Pobede srpskih tenisera na Otvorenom prvenstvu Australije

Pobede srpskih tenisera na Otvorenom prvenstvu Australije

Predstavnici Srbije uspešno su startovali na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu i pobede u prvom kolu zabeležilo je svo četvoro naših tenisera i teniserki.

Najbolji igrač sveta i branilac titule Novak Đoković rutinski je savladao Francuza Žeremija Šardija u tri seta, sa 6:3, 6:1, 6:2, a u sredu će u drugom kolu igrati protv Amerikanca Frensisa Tijafoa.

Đoković je nastavio tradiciju u duelima protiv Šardija, jer je ovo bio njihov 14. međusobni meč i 14. Novakova pobeda bez izgubljenog seta.

Najteži posao danas je imao Dušan Lajović, koji je pobedio Ukrajinca Sergeja Stahovskog posle maratona u pet setova sa 5:7, 6:4, 6:3, 5:7, 6:4, a naredni protivnik mu je Aleksandar Bublik iz Kazahstana.

Miomir Kecanović nije imao previše težak posao protiv Poljaka Kamila Majšaha, koga je pobedio u tri seta, sa 6:2,6:4, 6:3, a za dva dana će igrati protiv 32. nosioca Adrijana Manarina iz Francuske.

Danas je na terenu bila i Nina Stojanović, koja je odigrala izvanredan meč protiv favorizovane Rumunke Irine Begu i slavila sa 6:3, 6:4. Na taj način se izborila za duel protiv legendarne Amerikanke Serene Vilijams.