F1: Sainz odneo prvu pobedu u karijeri u Silverstonu 2022!

F1: Sainz odneo prvu pobedu u karijeri u Silverstonu 2022!

Španac je sa Ferarijem, u Silverstonu, osvojio upravo svoju prvu pobedu na F1 trci u karijeri, nakon 150 odveženih trka!

Drugu poziciju je nakon silovite borbe odneo Perez za Red Bul, a treće mesto je uzeo bivši i do sada sedmostruki šampion Luis Hamilton.

U trci koja je obilovala uzbuđenjem, na samom startu je došlo do teškog incidenta u kome je vozač Alfa Romeo Guanju Džou imao udes, nakon kontakta sa Džordžom Raselom. Rasel je izašao iz auta, da proveri da li je Džou dobro i po povratku zatekao formulu natovarenu na vozilo za evakuaciju sa staze, zbog čega nije mogao da nastavi trku. Albon je takođe imao kontakt sa Fetelom na otvaranju trke, zbog čega je morao da odustane od daljeg nadmetanja, šteta na automobilu je bila u tom trenutku nepopravljiva.

Sjajan rezultat za Ferari, sa Sainzom na prvom i Leklerom na četvrtom mestu, koji ovim osvaja sveže poene i čini korak napred u šampionatu konstruktora ka Red Bulu.

Sledeće nedelje šampionat se nastavlja u Austriji na Red Bul Ring stazi, i ovo je sledeća prilika za odmeravanje timova i vozača u trci za ovogodišnji trofej. Vidimo se!