Britanija i Italija obezbedile su plasman u finale Dejvis kupa

Britanija i Italija obezbedile su plasman u finale Dejvis kupa

Britanija je obezbedila plasman u Fajnal 8 Dejvis kupa napetom pobedom nad Francuskom od 2:1 u nedelju, kada se i Italija plasirala u četvrtfinale, piše AP.

Dan Evans je pokrenuo Britaniju na pobednički početak tako što je pobedio Artura Filsa sa 3-6, 6-3, 6-4, pre nego što je Ugo Humbert izjednačio Francusku sa 7-6 (5), 3-6, 7- 5 pobeda nad Kameronom Norijem.

To je značilo da Francuzi i dalje mogu da napreduju pobedom u dublu, ali su Evans i Nil Skupski sačuvali četiri meč lopte da bi nadmašili Nikolasa Mahuta i Eduarda Rože-Vaselina sa 1-6, 7-6 (4), 7-6 (6) u meč koji je trajao skoro tri sata.

Britanija je zauzela prvo mesto u Grupi B ispred već kvalifikovane Australije i igraće u finalu 8 u južnom španskom gradu Malagi u novembru.

Italija se pridružila braniocu titule Kanadi u napredovanju iz Grupe A, a Mateo Arnaldi je pobedio u prvoj utakmici u Bolonji, gde je Italija pobedila Švedsku sa 2-1. Italijanima je bilo potrebno da pobede samo jedan meč da bi bili sigurni da će završiti ispred Čilea.

Bernabe Zapata Mirales i Alehandro Davidovič Fokina osvojili su prve pobede u Dejvis kupu pošto je Španija pobedila Južnu Koreju sa 2-1 u Valensiji u Grupi C. Češka i Srbija su već obezbedile prva dva mesta u grupi.

Holandija je izgubila 2-1 od domaćina Hrvatske u Splitu u Grupi D. Ali Holanđani su već bili sigurni u napredak zajedno sa Finskom, koja je u subotu eliminisala Sjedinjene Države.

Žreb za Final 8 biće održan u utorak u Londonu.