Andreesku napustila teren u invalidskim kolicima

Andreesku napustila teren u invalidskim kolicima

Bivša šampionka Otvorenog prvenstva SAD Bjanka Andreesku napustila je teren u ponedeljak na Otvorenom prvenstvu u Majamiju u invalidskim kolicima nakon što se povukla iz svog poslednjeg 16 meča protiv Ekaterine Aleksandrove.

Nakon što je prvi set pogodio dvočasovno kašnjenje s kišom, Kanađanka Andreesku je pala u trećem gemu drugog, uhvativši se za levi skočni zglob.

Aleksandrova je napredovala sa 7-6(0) 0-2 (povratak), a sledeće će se suočiti sa Petrom Kvitovom, koja je pobedila Varvaru Gračevu 7-5 7-6(5).

„Zaista mi je žao što se to dogodilo (Andreskuu)“, rekla je Aleksandrova. „Vidjeti je na terenu u tolikom bolu, jednostavno je bolno gledati. Ne možete pomoći, samo ne možete ništa da uradite, što je strašno. I mislim da će ona uskoro biti dobro, i želim joj brz oporavak.“

Šampionki Otvorenog prvenstva Australije Arini Sabalenki bilo je potrebno nešto više od sat vremena da pobedi bivšu pobednicu Otvorenog prvenstva Francuske Barboru Krejčikovu sa 6-3 6-2, dok je Elena Ribakina pobedila Elise Mertens sa 6-4 6-3.

Ribakina, koja je osvojila krunu Indijan Velsa u Kaliforniji, postala bi tek peta žena koja je osvojila ‘Sunshine Double’ ako trijumfuje u Majamiju.