Alfa Romeo F1 tim najavljuje partnerstvo sa Stakeom

Alfa Romeo F1 tim najavljuje partnerstvo sa Stakeom

Tim Alfa Romeo Formule jedan najavio je višegodišnje partnerstvo sa onlajn kazinom i platformom za sportsko klađenje Stake u petak, pošto je prethodni poljski sponzor PKN Orlen prešao na rivala AlphaTauri.

Stake takođe sponzoriše engleski fudbalski klub Everton iz Premijer lige.

Nisu dati nikakvi finansijski detalji, iako je u izjavi tima dogovor opisan kao rekordan.

Odeća koju vodi švajcarski Sauber će ove sezone biti zvanično poznata kao Alfa Romeo F1 Team Stake, s tim da Alfa treba da ode krajem godine, a tim postaje Audi od 2026.

„Formula jedan je zabeležila ogroman porast interesovanja u poslednjih nekoliko godina, a dolazak brendova kao što je Stake predstavlja ogromnu izloženost koju naš sport može da ponudi“, rekao je izvršni direktor Zaubera Alesandro Aluni Bravi.

Kompanija za naftu i gas PKN Orlen podržala je poljskog vozača Roberta Kubicu, Alfinu rezervu u poslednje tri godine, i izgleda da će odlazak označiti kraj njegove karijere u Formuli 1.

38-godišnji pobednik trke poslednji put se takmičio u Formuli 1 kao zamena za sada penzionisanog Kimija Raikonena na dva Grand Prika 2021. godine nakon što je Finac bio pozitivan na COVID-19.

AlphaTauri u vlasništvu Red Bula rekao je da će se Orlenov brend pojaviti na automobilu, uključujući zadnje krilo i odeću vozača.