Srpska lista: Hapšenje pa puštanje Jovanovića u cilju izazivanja krize

Srpska lista: Hapšenje pa puštanje Jovanovića u cilju izazivanja krize

Srpska lista osudila je hapšenje Miljana Jovanovića, bivšeg pripadnika kosovske policije i pozvala vlasti da procesuiraju odgovorne za neosnovano maltretiranje Jovanovića, njegove supruge i maloletne dece.

Doskorašnji policajac Miljan Jovanović (44) iz sela Kamenica, u opštini Leposavić, koji je sinoć uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, pušten je na slobodu obrazloženje da je greškom priveden.

Srpska lista je u saopštenju naglasila da ovo nije prvi put da se Jovanović greškom zadržava na prelazu na administrativnoj liniji, ali je prvi put priveden, iako je policajcima na prelazu na osnovu ličnih dokumenata bilo jasno da se radi o pogrešnoj osobi.

„Prema informacijama kojima raspolažemo, hapšenje i odvođenje gospodina Jovanovića u Prištinu imalo je za cilj da izazove reakciju srpskog naroda na severu Kosova i Metohije i podizanja tenzija sa ciljem da (premijer Kosova Aljbin) Kurti izazove novu krizu kako bi izbegao obavezu da krene u formiranje Zajednice srpskih opština“, navela je Srpska lista.

U saopštenju su dodali da je „ova demonstracija sile odraz antisrpske retorike po kojoj je svaki Srbin koji se protivi planovima režima u Prištini kriminalac“.

Od kodsovske policije su tražili da se posveti nalaženju i sankcionisanju odgovornih za napade na Srbe koji po pravilu nikada ne budu otkriveni niti kažnjeni.