Fudbaleri TSC-a spasavali povređene u saobraćajnoj nesreći kod Subotice

Fudbaleri TSC-a spasavali povređene u saobraćajnoj nesreći kod Subotice

Pri povratku sa treninga petorica fudbalera TSC-a Goran Antonić, Ifet Đakovac, Josip Čalušić, Martin Mirčevski i Nenad Filipović naišli su na lančani sudar u kome je bilo 14 vozila, pri čemu su pomagali povređenima i sprečili da dođe do većih posledica.

Do nesreće na magistralnom putu Subotica – Bačka Topola došlo je usled jakog vetra koji je noseći zemlju i prašinu sa okolnih njiva stvorio peščanu oluju, pa je vidljivost na tom delu puta bila minimalna.

Pri povratku sa treninga petorica fudbalera TSC-a naišli su na niz slupanih vozila.

Nakon što su videli o čemu se radi i brzo uvideli da opasnost još nije prošla, jer su nadolazili i drugi automobili, parkirali su automobil pored puta, posle čega su istrčali na put da zaustave saobraćaj i pomognu učesnicima ove nezgode.

“Vraćali smo se sa treninga kada se u blizini Subotice od jačine vetra podigao oblak prašine od zemlje sa njiva pored puta, koji je toliko bio gust da iako smo smanjili brzinu zamalo i mi nismo učestvovali u sudaru. Kroz taj oblak prašine probali smo da se probijemo na drugu stranu puta kad je kamion naleteo na jedan od automobila koji se nalazio na sredini puta. Tada smo da bi se sklonili s puta sišli u kanal pored i probili se na drugu stranu na deo gde je vidljivost bila dobra odakle smo primetili da se drugi automobili približavaju i da nisu svesni da je ispred njih sudar. Istrčali smo iz auta i počeli da ih zaustavljamo, nakon čega smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mesta nesreće i ispitivali ljude da li su dobro i da uskoro stiže hitna“, rekao je u izjavi za Mocart Sport kapiten TSC-a Goran Antonić