Žena Noama Čomskog kaže da su izveštaji o smrti slavnog lingviste lažni

Žena Noama Čomskog kaže da su izveštaji o smrti slavnog lingviste lažni

Supruga Noama Čomskog, Valerija Vaserman Čomski, kaže da su izveštaji u utorak da je slavni lingvista i aktivista preminuo netačni.

„Ne, to je laž“, napisala je ona u utorak kao odgovor na upit Asošijejted presa. Noam Čomski (95) hospitalizovan je u Brazilu dok se oporavljao od moždanog udara koji je pretrpeo pre godinu dana, rekla je Valerija Čomski za AP prošle nedelje. Međutim, bolnica Beneficencia Portuguesa u Sao Paulu saopštila je u saopštenju da je Čomski otpušten u utorak kako bi nastavio lečenje kod kuće.

Ranije u utorak, Čomski je bio u trendu na Ks jer je bilo mnogo lažnih izveštaja o njegovoj smrti. Jacobin i The Nev Statesman objavili su čitulje za Čomskog, iako je prvi promenio naslov iz „Sećamo se Noama Čomskog“ u „Hajde da proslavimo Noama Čomskog“. The Nev Statesman je potpuno poništio esej bivšeg grčkog ministra finansija Janisa Varufakisa.

Čomskiji imaju prebivalište u Brazilu od 2015. Noam Čomski, poznat milionima po svojim kritikama spoljne politike SAD, decenijama je predavao na Masačusetskom tehnološkom institutu. Godine 2017. pridružio se Koledžu društvenih i bihevioralnih nauka na Univerzitetu Arizona u Tusonu.