UEFA kaznila Hrvatski fudbalski savez zbog ponašanja navijača

UEFA kaznila Hrvatski fudbalski savez zbog ponašanja navijača

UEFA je kaznila Hrvatski fudbalski savez (HNS) sa 87.875 evra zbog ponašanja pojedinih hrvatskih navijača na utakmici 1. kola grupe B Evropskog prvenstva UEFA između Španije i Hrvatske, koja je odigrana u Berlinu 15. juna, saopštio je HNS.

Nakon disciplinske prijave, HNS se oglasio o navedenim incidentima, a disciplinsko tijelo UEFA donijelo je odluku o novčanoj kazni, prenosi Hina.

HNS je tako kažnjen sa 63.875 evra jer su navijači bacali plastične čaše i 24.000 evra za paljenje baklji, odnosno ukupno 87.875 evra.

Hrvatski nogometni savez će, u skladu sa procedurom, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku, saopšteno je iz HNS-a.

Inače, HNS je zahvalio rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, na besprekornoj podršci i navijanju bez ikakvog oblika rasizma i diskriminacije.

On je takođe zamolio navijače da se u budućim utakmicama uzdrže od bacanja predmeta i paljenja baklji kako sjajna atmosfera ne bi bila u senci ovakvih kazni.