Vučić: Sinoć smo bili svedoci političkog nasilja

Vučić: Sinoć smo bili svedoci političkog nasilja

U obarćanju naciji Vučić je reako da smo svi sinoć bili svedoci najbrutalnijeg političkog nasilja na ulicama Beograda, u poslednjih nekoliko godina.

„Možda je i bilo onih, na početku skupa, koji su verovali da su tu zbog protesta protiv uvođenja pojačanih mera u borbi protiv korona virusa, što je razumljivo, ali nije bilo tako.“

Policija je trpela neverovatan pritisak, istakao je Vučić, naše službe nisu bile spremne, ali ćemo se ozbiljnije time pozabaviti u narednom periodu. Policija je ipak uspela da rastera nasilnike, a mirne i pristojne ljude nije trebalo ni da potiskuje, oni su sami otišli.

Pet vozila policije su zapaljena, 43 pripadnika policije su povređena, a jedan ima čak i frakturu lobanje, rekao je Vučić.

Kako je istakao, policija nikoga nije napala i neće dozvoliti takvu zamenu teze, već su čuvali red, iznuđeno i po prvi put u poslednjih osam godina reagovala da zaštiti mir i imovinu i morala da drugačije reaguje.

Ljudi sa kojima se policija obračunala nisu govorili o koroni, već o izdaji, 5 g mreži, migrantima i slično, a oni to nisu radili prvi put, rekao je Vučić. Već su najavljivali proteste za jul i avgust.

Oni su sinoć naneli ogromnu materijalnu šteti i štetu ugledu Srbije.

Ja razumem političke frustracije onih koji nisu uspeli da uđu u parlament, ali im nećemo dozvoliti da ugroze položaj Srbije, ni njima ni onima spolja za koje znamo “ sa koliko prstiju su bili umešani u sve ovo“. Skup je bio organizovan, jasan je upliv ne samo kriminogenog već i inostranog faktora.

On je naglasio da neće uspeti da uplaše pristojnu i normalnu Srbiju.

“ Da li mislite da je moguće srušiti jednu državu na ovakava način? Sve što je zasnovano na laži neće proći“

Vučić je pozvao ljude da ne izlaze na demonstarcije i proteste, ne zato što se plaši, već da ne bi dolazilo do daljih, užasnih zaražavanja.

Ništa niko neće postići na silu, rekao je Vučić, jer Srbija nije više šaka zobi i to se više nikada neće dogoditi da neki ekstremisti naruše poredak.

Vučić je rekao da Krizni štab odlučuje o novim merama, on je kako je istakao za meru zabrane kretanja, ali da njegovi saradnici nisu za takvu restriktivnu meru, o čemu će sutra obavestiti javnost. Rekao je da bi za njega bilo sramota da odustane od svojih reči o policijskom času i vanrednom stanju, pod pritiskom batinaša, ali da ne odlučuje sam o tome i da poštuje mišljenje svog tima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *