Učenica iz kragujevačke osnovne škole ipak nije pozitivna na koronu

Učenica iz kragujevačke osnovne škole ipak nije pozitivna na koronu

Vest da je učenica Osnovne škole “ Natalija Nana Nedeljković“ pozitivna na korona virus, odjeknula je u javnosti, ali su nadležni iz kragujevačkog Instituta za javno zdravlje demantovali ovu informaciju.

Predrag Delić, epidemiolog Instituta za javno zdravlje Kragujevac, demantovao je ove navode rekavši da devojčica nema nikakvih simptoma i da nije ni testirana. On je objasnio da dete nije ni testirano, već njeni roditelji za koje se ispostavilo da su pozitivni na koronavirus.

„Dete je u izolaciji. Ono ne može da bude testirano u ovom trenutku, jer nema nikakvih simptoma. Ako se pojave simptomi, i ona će biti testirana, kako bi se utvrdilo da je prisutan virus i kod nje“, rekao je Delić, prenosi Tanjug.

„Oba su roditelja pozitivna o čemu su obavestili školu u večernjim satima 1. septembra. Bila je u grupi sa devetoro učenika, oni su obavestili odelejskog starešinu“, kazala je direktorka škole za TV Prvu.

Dodala je da škola sprovodi preventivne mere higijene, a naglašava i da je u učionicama obavezno nošenje maski. Svi učenici, osim te devojče, nastavljaju da dolaze u školu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *