Kragujevac: U toku izgradnja objekta kompanije CTP, radna mesta za 300 ljudi

Kragujevac: U toku izgradnja objekta kompanije CTP, radna mesta za 300 ljudi

U Zoni poslovanja Feniks u Kragujevcu u toku je izgradnja poslovnog objekta površine 27.430 kvadratnih metara, koju sa 17 miliona evra finansira holandska kompanija CTP, dok će vrednost opreme u samom objektu biti 20 miliona evra. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je prilikom obilaska gradilišta sa direktorom ove holandske kompanije Vlatkom Đuričekom izjavio da će u novom pogonu posao dobiti još 300 Kragujevčana. 

Inače, ovo je u Kragujevcu drugi objekat holandske kompanije CTP, koja posluje u 13 zemalja centralne i istočne Evrope. Iako je u Srbiji prisutan tek tri godine, CTP je do sada izgradio šest objekata, dok su još tri objekta u fazi izgradnje, ukupne površine 180.000 kvadrata. 

Gradonačelnik je najavio da će u novom pogonu posao dobiti još 300 Kragujevčana. 

U prvom objektu CTP parka u Kragujevcu, u kom se nalaze tri kompanije, trenutno je radno angažovano 600 ljudi, a u narednoj godini taj broj bi trebalo da poraste do 900 zaposlenih. Nakon realizacije izgradnje nove fabrike ukupan broj zaposlenih će porasti na 1.200. 

CTP će u izgradnju tog tehnički zahtevnijeg objekta, u Zoni poslovanja Feniks, uložiti 17 miliona evra, a vrednost opreme u samom objektu je 20 miliona evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *