U Osnovnoj školi “ Vuk Karadžić“ potvrđena infekcija kod jedne učenice

U Osnovnoj školi “ Vuk Karadžić“ potvrđena infekcija kod jedne učenice

Kod jedne učenice osnovne škole „Vuk Karadžić”, koja je 1. septembra bila na nastavi, potvrđena je infekcija korona virusom, a ona se sada se nalazi u kućnoj izolaciji zajedno sa sestrom koja nema infekciju, rekao je Beti direktor škole Bojan Konatar.

On je rekao da se obe devojčice dobro osećaju i nemaju simptome bolesti.

Prema rečima Konatara, roditelji su poslali sestre u školu 1. septembra, a uveče su javili odeljenskom starešini da su devojčice ranije bile u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na Covid-19.

– Roditelji su takođe tada i obavestili odeljenskog starešinu da će decu da odvedu na testiranje i u četvrtak 3. septembra je potvrđeno da je jedna od bliznakinja pozitivna na COVID-19, a da druga nije, dodao je Konatar.

On je napomenuo da je pozitivna učenica boravila u školi samo 1. septembra.

– Roditelji trebaju da budu svesni da ne smeju da šalju decu u školu ako znaju da su njihova deca bila u kontaktu sa kovid-pozitivnim osobama, rekao je direktor.

Konatar je rekao da je škola, po saznanju za ovaj slučaj, postupila prema protokolu Instituta za javno zdravlje.

– Učionica je potpuno očišćena i dezinfikovana, kao i klupe, stolovi, tabla, nastavna sredstva. Učenici iz odeljenje u kome je pozitivna učenica pojačano će nositi maske, odnosno sve vreme boravka u školi, a nastavlja se sa obukama i predavanja o infekciji korona virusom, navodi Konatar.

U Institutu za javno zdravlje Kragujevac kažu da algoritmom nije propisano da se đaci iz odeljenja stave u izolaciju zbog jednog slučaja infekcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *