U Kragujevcu održana konstitutivna sednica gradskog parlamenta

U Kragujevcu održana konstitutivna sednica gradskog parlamenta

U Kragujevcu je održana konstitutivna sednica gradskog parlamenta na kojoj su potvrđeni mandati koje su odbornici dobili na izborima održanim 21. i 28. juna. Izabrani su i predsednik Skupštine grada, njegov zamenik i sekretar.

Novi saziv gradske skupštine konstituisan je potvrdjivanjem 87 odborničkih mandata i izborom predsednika i njegovog zamenika kao i postavljanjem sekretara skupštine. U lokalnom parlamentu su odbornici sedam izbornih lista, a najviše mandata – 46 od ukupno 87 je osvojila lista „ Aleksandar Vučić -Za našu decu“.

Izborna lista koju je predvodio Veroljub Verko Stevanović osvojila je na lokalnim izborima u Kragujevcu 17 mandata. Međutim, već na konstintutivnoj sednici novog kragujevačkog parlamenta, pokazalo se da će uz nekadašnjeg gradonačelnika ostati svega 8 odbornika.

Uz Veroljuba Stevanovića ostali su prof.dr Olivera Nikolić, dr Aleksandar Živanović Saša, dr Miroslav Stojanović Džiga, dr Slađana Bošković, Siniša Ranković, Ivica Samailović i Vladan Ćatić.  

Milan Urošević, koji je bio drugi na izbornoj listi predvodiće posebnu odborničku grupu – Srpski pokret obnove SPO. Pored njega ovu odborničku grupu činiće još Senka Stevanović i Milica Pecelj.

Katarina Milosavljević, preduzetnica predvodiće pak odborničku grupu „Nova Šumadija“. Novoformiranoj frakciji pridružili su se i nekadašnji Verkovi saborci Nebojša Abadić, Slavica Đorđević, Nenad Milić, Marija Šnebelić i Dragan Kapor.

Na današnjem zasedanju nisu izbarani gradski većnici, kao ni novi gradonačelnik Kragujevca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *