U Kragujevcu bez novozaraženih od korone

U Kragujevcu bez novozaraženih od korone

Na teritoriji grada Kragujevca u poslednja 24 časa nema novoregistrovanih slučajeva zaraze Korona virusom, pokazuju najnoviji podaci ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje. U Kliničkom centru trenutno je hospitalizovano 26 pacijenata kod kojih je registrovan Korona virus.  

Prema poslednjim informacijama iz ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje od 183 obrađena uzorka iz Šumadijskog okruga danas do 15 časova registrovan je jedan pozitivan pacijent i to u Topoli. 

Od početka epidemije do sada u Šumadijskom okrugu uzet je 18.831 uzorak, a zaražena su 2.344 pacijenta. Od tog broja, 1.815 pacijenata iz Kragujevca, 168 iz Aranđelovca, 133 iz Knića, 84 iz Topole, 75 iz Batočine, 53 iz Rače i 16 iz Lapova.  

Iz Instituta za javno zdravlje poručuju da je trenutno u kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu 209 osoba, od kojih je 129 u Kragujevcu. 

U ovdašnjem Kliničkom centru, prema današnjim podacima, hospitalizovano je 26 pacijenata kod kojih je registrovan Korona virus, a tri su na respiratoru. Iz ove zdravstvene ustanove juče je otpušteno sedam pacijenata i to četiri iz Kragujevca, dva iz Aranđelovca i jedan iz Topole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *