Testiranje kineske vakcine i u Srbiji

Testiranje kineske vakcine i u Srbiji

Srbija se nalazi među još četiri zemlje koje su pristale da učestvuju u trećoj fazi kliničkih ispitivanja vakcina protiv koronavirusa, koje su proizvele Kineska nacionalna biotehnička grupacija (CNBG) i „Sinovak Bajotek“, saopšteno je iz ovih kompanija.

Srbija i Pakistan se nalaze među zemljama koje su pristale da učestvuju u trećoj fazi kliničkih ispitivanja vakcina protiv koronavirusa, prenosi agencija Rojters.

Srbija i Pakistan se nalaze među zemljama koje su pristale da učestvuju u trećoj fazi kliničkih ispitivanja vakcina protiv koronavirusa, prenosi agencija Rojters. Srbija među zemljama u kojima će se izvoditi klinička ispitivanja kineskih vakcina

Kineske kompanije uključuju više zemalja u proces testiranja vakcina kako bi dobile konačna odobrenja za njihovu upotrebu, s obzirom na to da je sve manji broj novih slučajeva zaraze u Kini čini tu državu nezadovoljavajućim mestom za takva ispitivanja.

U saopštenju se navodi da će Srbija učestvovati u kliničkim ispitivanjima obe vakcine koju je proizvela Kineska nacionalna biotehnička grupacija, dok će u Pakistanu biti testirana vakcina koju je razvila podružnica te kompanije iz Pekinga, potvrdio je njen potpredsednik Juntao Žang.

Trećom fazom kliničkih ispitivanja biće obuhvaćeno preko 50.000 ljudi u preko 10 zemalja, rekao je Žang.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *