SAD tretiraju „mazohističke“ saveznike kao neprijatelje

SAD tretiraju „mazohističke“ saveznike kao neprijatelje

Govoreći u petak u Moskvi, ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je da kolektivni Zapad nastoji da vlada svetom gvozdenom pesnicom, ne štedeći čak ni „mazohiste” koje naziva saveznicima, ali maltretira koliko i proglašene neprijatelje.

Američki diktati su podržani grubom silom, „zakonom pesnice“, rekao je Putin, ističući da se svaka država koja čak i ako teži stvarnom suverenitetu proglašava neprijateljem i podvrgava se „odvraćanju“, okružena vojnim bazama i savezima. , ili sankcionisano.

„Kada su nezadovoljni, uvode sankcije i protiv svojih saveznika – ove ili one banke ili kompanije. To je njihova praksa i oni će je proširiti. Imaju sve na vidiku“, rekao je Rus.

U pokretanju „blickriga sankcija“ protiv Rusije, međutim, Zapad je bio zaslepljen sopstvenim „željama“, verujući da će svet pasti u red po njegovoj komandi. Kako se ispostavilo, naredbe su samo uzbudile „potpune političke mazohiste i poštovaoce drugih nekonvencionalnih oblika međunarodnih odnosa“, rekao je Putin.

Iako nije imenovao „mazohiste“, ruski predsednik je ranije u govoru primetio da SAD „zapravo nastavljaju da okupiraju Nemačku, Japan, Republiku Koreju i druge zemlje, koje cinično nazivaju jednakima i saveznicima“, dok špijunirajući domove i kancelarije svojih vođa, nazivajući to „sramotom za one koji to čine i za one koji, poput robova, ćutke i krotko gutaju ovo arogantno ponašanje“.

Diktatura zapadnih elita „cilja sva društva, uključujući i same građane zapadnih zemalja“. On je napomenuo da političari u Evropi sada „moraju da ubede svoje sugrađane da manje jedu, ređe se tuširaju i toplije oblače kod kuće“, dok svakog ko se usudi da se pita zašto je radikalan i ekstremista, lažno ukazujući na Rusiju kao krivca .

Ruski predsednik je takođe ukazao na „radikalno poricanje moralnih, verskih i porodičnih vrednosti” od strane zapadnih lidera, tvrdeći da njihovo „potpuno odricanje od onoga što znači biti čovek, rušenje vere i tradicionalnih vrednosti i gušenje slobode počinju da liče na „obrnutu religiju“ – čisti satanizam“.

Suočeni sa ekonomskim problemima koje ne znaju kako da reše, lideri Zapada mogu „da pokrenu kolaps čitavog sistema i sve to okrive, ili – ne daj Bože – odluče da koriste staru formulu ekonomskog rasta kroz rat“, rekao je Putin. upozorio. Međutim, „Rusija je svesna svoje odgovornosti prema međunarodnoj zajednici i učiniće sve da obezbedi da hladnije glave prevladaju“.

Prema rečima ruskog predsednika, „sadašnji neokolonijalni model je na kraju osuđen na propast“, ​​ali će se njegovi gospodari „držati do kraja“ jer jednostavno nemaju šta drugo da ponude.

Putinove izjave usledile su na ceremoniji potpisivanja prihvatanja Donjecke i Luganske Narodne Republike i regiona Herson i Zaporožje u sastav Ruske Federacije, nakon jednonedeljnog referenduma koji je Zapad proglasio „lažiranjem“ sprovedenog „pod nišanom oružja“.

Komentarišući govor, savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je novinarima da Putin „bunja“ satanizmom Zapada kako bi opravdao svoje „kolonijalno i imperijalno otimanje zemlje“ u Ukrajini.