Legenda Čelsija Teri odao počast Abramoviču

Legenda Čelsija Teri odao počast Abramoviču

Bivši defanzivac Čelsija i Engleske Džon Teri oglasio se na Instagramu nekoliko sati pre klupskog debija na domaćem terenu protiv ogorčenog rivala Totenhem Hotspura da se zahvali bivšem vlasniku Romanu Abramoviču i direktoru Marini Granovskoj na njihovoj usluzi.

U maju je Abramovič prodao Čelsi za rekordnih 4,5 milijardi funti (5,4 milijarde dolara) konzorcijumu koji je predvodio novi vlasnik Tod Boehli.

Ovim je okončan skoro 20-godišnji mandat na Stamford Bridžu, nakon što je Abramovič prvi put dao klub na prodaju malo pre nego što mu je vlada Velike Britanije zamrznula imovinu zbog navodnih veza sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Nakon što je vlast predata Boehliju i njegovoj grupi, Granovskaia je zatim napustila svoju funkciju, kao i još jedan bliski Abramovičev pouzdanik u predsedavajućem Bruceu Bucku.

U svom postu, Teri, koji je igrao za Plave od 1998-2017 i postao kapiten za njihovu prvu pobedu u Premijer ligi 2004-2005 nakon što ga je Žoze Murinjo postavio za kapitena, zahvalio se direktoru trija plus Judžinu Tenenbaumu i uticaju koji su imali na transformaciju. Čelsi od takođe-ranžira za snagu u evropskom fudbalu.

„Dok ulazimo u novu eru pod novim vlasništvom, želim da iskoristim ovu priliku da kažem veliko hvala Marini, Brusu i Judžinu za sav njihov fantastičan i naporan rad u našem velikom fudbalskom klubu“, počeo je Teri.

„Svi ste nam pomogli da postanemo najbolji, osvojivši svaki trofej u svetskom fudbalu“, primetio je on, sa kompletiranim setom kada je Čelsi osvojio Svetsko klupsko prvenstvo protiv Palmeirasa u Abu Dabiju na prelazu u 2022.

„Ovo ne bi bilo moguće bez vašeg velikog rada i strasti tokom vašeg boravka u Čelsiju“, naglasio je Teri, pre nego što je prešao na posebno obraćanje Abramoviču.

„Romane. Šefe… reči nikada neće biti dovoljne da ti izrazim svoju zahvalnost“, rekao je Teri.

„Podrška koju ste mi pružili, kako na terenu tako i van njega, ostaće sa mnom zauvek.

„Stvorili ste muški tim, ženski tim i akademiju svetske klase, omogućavajući nam svima da budemo najbolji i ispunimo svoje snove.

„Vaše nasleđe i ime će se pamtiti zauvek. Vi ste najbolji vlasnik na svetu. Hvala vam na svemu“, završio je Teri, pominjući uspomene „koje ćemo svi čuvati zauvek“.

Odjavljujući se, Teri je potom poželeo sreću Boehli-u i novom vlasniku, kao i igračima u njihovom prvom domaćem meču u sezoni koji je nerešen 2-2 zahvaljujući izjednačenju Harija Kejna u 96. minutu i ​​pokvaren sukobima između prošlosti i sadašnjosti. Menadžeri Čelsija Antonio Konte i Tomas Tuhel.