Potpuno nova superjahta uništena u požaru

Potpuno nova superjahta uništena u požaru

Požar je potpuno uništio potpuno novu superjahtu vrednu 24 miliona dolara u četvrtak u Španiji, nekoliko nedelja nakon što je isporučena njenom vlasniku, italijanskom biznismenu Paolu Skudijeriju.

Španska agencija za potragu i spasavanje na moru Salvamento Maritimo objavila je fotografiju zapaljenog 44-metarskog broda Aria SF, navodeći da se incident dogodio u luci Kala Saona na zapadnoj obali Formentere, na Balearskim ostrvima 11. avgusta.

Službe za vanredne situacije su kasnije saopštile medijima da je svih 16 ljudi na brodu u tom trenutku, uključujući sedam članova posade, uspelo da se evakuiše i da ih je kasnije nepovređene pokupio čamac Civilne garde. Njihov identitet nije otkriven. Uzrok požara, koji je ugašen nakon nekoliko sati, ostaje nejasan. Spaljeni trup jahte je odvučen na Ibicu; brod se navodno smatra nepopravljivim.

Prema magazinu SuperIacht Times, italijanska Aria SF isporučena je u julu Scudieriju, koji je predsednik Adler-Hp Pelzer grupe i navodno vredi 500 miliona dolara. Brod, koji je imao „oštre i sportske spoljne linije“, „pod sa efektom mekog tepiha“, pet „raskošnih“ kabina, bazen i klub na plaži, trebalo je da doživi svoju svetsku premijeru na sajmovima jahti u Kanu i Monaku. godine.