Korona virus već prvog dana u školama u Beogradu i Kragujevcu

Korona virus već prvog dana u školama u Beogradu i Kragujevcu

Prema pisanju beogradskih i kragujevačkih medija, korona virus se pojavio već prvog dana nove školske godine u Beogradu i Kragujevcu. O oba slučaja su obaveštene nadležne službe, a oglasilo se i MInistarstvo prosvete.

Već 1. septembra koronavirus je ušao u jednu beogradsku osnovnu školu, a protiv roditelja đaka koga su zaraženog poslali u školu, Ministarstvo prosvete podnelo je prijavu zbog povrede bezbednosti druge dece i nesavesnog ponašanja Centru za socijalni rad, potvrdio je za „Blic“ ministar prosvete Mladen Šarčević.

Slučaj se dogodio u Osnovnoj školi „Braća Jerković“ u beogradskom naselju Železnik.

Učenik ide u treći razred, a majka ga je, navodi „Blic“, poslala u školu 1. septembra iako je čekala rezultate testa na kovid 19.

Naime, dete je testirano 31. avgusta, a roditelji su ga, uprkos tome što još uvek nisu znali da li je test negativan ili pozitivan na kovid, poslali među ostalu decu u školu. Da je učenik zaražen koronom, majka je saznala popodne i o tome odmah i obavestila učiteljicu. Međutim, dete je već provelo smenu zajedno sa ostalima iz grupe.

Sličan scenario se desio i u kragujevačkoj osnovnoj školi “ Natalija Nana Nedeljković“.

Učeniku koji je pohađao nastavu 1. septembra, a istog dana kasnije mu je stigao rezultat da je pozitivan na korona virus, određena je mera samoizolacije, potvrđeno je Danas-u u Institutu za javno zdravlje Kragujevca.

Prema rečima zaposlenih u ovoj školi, učenik se pojavio na časovima prvog dana nove školske godine, a da njegovi roditelji nisu izvestili školu da čekaju rezultate testiranja. Tek u utorak uveče, po završetku radnog dana, roditelji su obavestili školu da su im stigli rezultati i da je cela porodica pozitivna na kovid 19.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *