Kanje Vest nastoji da prekine partnerstvo sa Gapom

Kanje Vest nastoji da prekine partnerstvo sa Gapom

Advokati Kanjea Vesta u četvrtak su poslali pismo kompaniji Gap Inc u kojem obaveštavaju lanac odeće da reper i modni dizajner prekida partnerstvo sa kompanijom, rekavši da nije ispunila svoje obaveze iz ugovora, prenosi Rojters.

Gep je prekršio dogovor sa Vestom tako što nije prodavao proizvode brenda Ieezi Gap na svojim prodajnim mestima i nije otvorio namenske prodavnice za brend, navodi se u pismu, koje je pregledao Rojters.

Kompanija bi i dalje mogla da prodaje postojeće Ieezi Gap proizvode pre nego što prestane da koristi ime brenda nakon perioda rasprodaje. Akcije matične kompanije Banana Republic pale su za oko 4% na 8,99 dolara u popodnevnom trgovanju.

Vest, poznat kao Ie, potpisao je 10-godišnji ugovor sa Gap-om 2020. godine o kreiranju linije odeće pod brendom Ieezi Gap. Prvi proizvod iz linije Ieezi Gap – plava pufer jakna – rasprodat je nekoliko sati nakon lansiranja u junu 2021.

„Gap nije ostavio (Kanje) drugog izbora osim da raskine njihov sporazum… Vi ćete sada odmah krenuti napred kako biste nadoknadili izgubljeno vreme otvaranjem maloprodajnih objekata Ieezi“, rekao je Vestov advokat Nikolas Gravante mlađi.

Gap nije odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.

Veze između repera i kompanije za odeću su u poslednje vreme sve zategnutije, a Vest se ranije ovog meseca oglasio na društvenim mrežama i zapretio da će napustiti brend. (https://on.vsj.com/3eUovP9)

„Kanjeova odluka da prekine partnerstvo sa Gapom će biti udarac za brend, koji je polagao nade u Kanjeovu magiju da pomogne da se revitalizuje interesovanje za svoje posrnulo poslovanje“, rekao je Nil Saunders, generalni direktor GlobalData.

Gap se bori da zaštiti marže i povuče prodaju, okrivljujući inflaciju i zastarele stilove svog brenda Old Navi, a glavna šefica Sonia Singal iznenada je napustila kompaniju u julu.