Nastavak regionalnih razgovora

Nastavak regionalnih razgovora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem, u okviru nastavka regionalnih razgovora, a teme su bile evrointegracije i perspektiva članstva Srbije i Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

Sastanak je održan u okviru nastavka regionalnih razgovora, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Razgovaralo se i o Paketu proširenja Evropske komisije, kao i o Ekonomsko-investicionom planu EU za Zapadni Balkan, o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i saniranju posledica epidemije kovida-19, navedeno je u saopštenju.

Govoreći o Paketu proširenja za 2020. godinu, predsednik Vučić, Dodik i Čović „istakli su važnost procesa pristupanja EU u cilju održavanja snažne evropske perspektive regiona, kao i za dalju transformaciju usmerenu na izgradnju razvijenih i stabilnih zemalja“, uz ocenu da će saradnja sa evropskim partnerima na tom putu unaprediti proces pristupanja.

Uvažavajući opredeljenost ka pristupanju Uniji, razgovarano je o unapređenju regionalne saradnje i jačanju dobrosusedskih odnosa.