Elon Musk negira optužbe za seksualno zlostavljanje

Elon Musk negira optužbe za seksualno zlostavljanje

Izvršni direktor Tesle i Spejsiksa Elon Musk odgovorio je na optužbe za seksualno uznemiravanje, rekavši da je novinski članak u kojem se navodi da je on napastvovao stjuardesu u privatnom avionu lažan i politički motivisan.

Demanti dolazi nakon što je Insajder objavio delove izjave sa ženom koja kaže da se Musk izložio njenoj prijateljici i nedolično je dirao 2016. godine, kada je ženina prijateljica radila kao stjuardesa u floti korporativnih aviona kompanije Spejsiks.

Žena kaže da je Musk zamolio svog prijatelja da izvrši seksualni čin u zamenu da joj kupi konja. Ranije je stjuardesa navodno bila podstaknuta da nauči kako da daje masaže.

Stjuardesa je podnela tužbu protiv Maska za nedolično seksualne odnose, a Spejsiks joj je platio 250.000 dolara 2018. kao deo nagodbe koja je vezana klauzulama o neotkrivanju podataka i omalovažavanju, preneo je Insajder.

Mask se branio na Tviteru – platformi koju je u procesu kupovine – rekavši kasno u četvrtak, „da se zna, te divlje optužbe su potpuno netačne“.

Insajder kaže da je detalje o navodnom incidentu izvukao iz razgovora sa ženom, koja kaže da je dala izjavu u prilog tvrdnji svoje prijateljice jer joj se stjuardesa poverila o incidentu. Izdavač kaže da je takođe pregledalo mejlove i druge zapise.

Mask prikazuje izveštaj kao deo političkog napada na njega, rekavši da je povezan sa njegovim rečima u sredu da menja podršku sa demokratskih na republikanske kandidate. Završio je tu poruku rekavši: „Sada, gledajte kako se odvija njihova kampanja prljavih trikova protiv mene“.

Mask je kasnije ponovio da je tvrdnja o nedoličnom ponašanju politički napad, rekavši da je žena koja iznosi optužbe „krajnje levičarska aktivistkinja/glumica u LA-u sa velikom političkom sekirom za brušenje. Takođe je podržao ime za skandal: Elongate.

Ali nekoliko minuta nakon što je poslao tu poruku, Mask je izneo još jednu optužbu: da je Insajder objavio hit članak o njemu, „kako bi ometao kupovinu Tvitera”.

Insajder kaže da je objavio svoju priču tek nakon što je zatražio komentar od Maska, dodajući da je pomerio rok nakon što je milijarder zatražio više vremena da odgovori na optužbe.