Tepić: Odluka o učešću na izborima može da se promeni

Tepić: Odluka o učešću na izborima može da se promeni

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da su odbori te stranke sami odlučivali da li će izaći na izbore 2. juna, ali i da su „naivno poverovali“ da na „unapred pokradenim izborima mogu da urade bilo šta“.

Govoreći o tome kako je moguće da SSP ne izlazi na izbore u Beogradu, a izlazi na izbore u nekim drugim opštinama, Tepić kaže:

„Ja bih imala jedno pretpitanje ili predodgovor, a to je kako je moguće da smo dopustili da nam izmakne jedinstvena šansa kao nikada do sad da Vučić i Srpska napredna stranka budu pobeđeni, zato što bismo ga pobedili i sve njih zajedno, da smo ostali jedinstveni. Ja neću da krijem i tugu i razočaranje zašto se nije izdržala još jedna runda razgovora. Mi smo ga imali u šaci“.

Tepić podseća da je „jedna od retkih koja je učestvovala u svim pregovorima“.

„I na kolegijumima sa Anom Brnabić i na kolegijumima predsedništva koalicije i mi smo ga zaista imali u šaci. I bilo je toliko malo potrebno još izdržati sav pritisak koji je zapravo on upregao, jer ja moram da vas podsetim da je on bukvalno uterao u svoju listu sve one koji su do sada izlazili odvojeno, dakle i Srpsku radikalnu stranku, i Milicu Stamenkovski, i SPS, jer je video kolika mu opasnost preti od ujedinjenje opozicije“, naglasila je Tepić za N1.

Prema njenim rečima, propuštena je jedinstvena prilika.

„Jer se izneverio dogovor koji je postignut, a 24 sata kasnije neke kolege su povukle svoj potpis sa odluke i stava da se neće izlaziti na izbore dok se ne obezbede izborni uslovi. Mi smo četiri meseca pričali o izbornoj krađi u Srbiji, a posebno u Beogradu, jer smo ih uhvatili sa rukama u krađi“, rekla je.

Dodaje i da je vlastima bojkot bio problem.