Ponoš: Srce postaje stranka, formu prilagođavamo predstojećim izborima

Ponoš: Srce postaje stranka, formu prilagođavamo predstojećim izborima

Lider pokreta Srbija centar (Srce) Zdravko Ponoš izjavio je danas da je ideja registracije Pokreta kao političke stranke da promenimo formu kako bi bili spremni za izbore, kada oni budu raspisani.

„Odlučili smo da promenimo formu i da je prilagodimo za predstojeće izbore, kad god da oni budu, a to se radi tako što ćemo formirati političku stranku i izaći na političku utakmicu protiv ove vlasti“, rekao je Ponoš novinarima u prostorijama Pokreta u Beogradu.

Pokret Srce započeo je danas kampanju prikupljanja 10.000 potpisa građana kako bi se registrovala politička stranka.

Ponoš je kazao da je ideja da ta politička opcija bude spremna da izađe na „političku utakmicu“, da se „odmeri“.

On je naveo da očekuje podršku od opozicionih birača koji su podržali njegovu predsedničku kandidaturu na prošlogodišnjim izborima i dodao da može očekivati i podršku od ljudi koji su bili glasači vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i razočarani su.

Kako je naveo, formiranje političke stranke nije cilj nego sredstvo, kao što ni „preuzimanje vlasti nije cilj nego sredstvo da bi se promenila Srbija“.

Najavljeno je da će se prvog dana kampanje potpisi prikupljati u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Vranju, Leskovcu, Zaječaru, Staroj Pazovi i Rumi.