Reprezentacija Srbije nadigrala Litvaniju na startu Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Reprezentacija Srbije nadigrala Litvaniju na startu Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju sa 2:0 u meču prvog kola Grupe J Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U drugom kolu u ponedeljak Srbija gostuje Crnoj Gori u Podgorici pd 20 sati i 45 minuta.

Naizgled sa pola snage Srbija je slomila otpor solidnih Litvanaca. Igra sa dva špica Mitrović – Vlahović donela je dodatnu agresivnost naše ekipe u napadu i muke za odbranu rivala. Srbija je držala sve konce igre u svojim rukama. Rival je stvorio nekoliko prilika, ali ih nije realizovao. Za Srbiju je debitovao Lazar Samardzić.  

Nakon početnog odmeravanja snaga, Srbija je preuzela inicijativu. Ređali su se napadi naše selekcije po bokovima, uglavnom preko leve strane. Upotrebljive centaršuteve slao je Kostić, iz kojih su se stvarale prilike pred golom rivala.

Nakon nekoliko propuštenih šansi Srbija je u 16. minutu došla do prednosti. Kostić je primio loptu na levoj strani, ušao je u šesnaeserac blizu gol-aut linije. Uputio je povratnu ka Tadiću koji se nalazio po sredini gola i sa oko10-11 metara preciznim udarcem poslao loptu mrežu.

Nisu se naši reprezentativci zadovoljili ostvarenim. Nastavili su u istom ritmu i konstantno su pritiskali gol rivala, koji nikako nije uspevao da prenese loptu na našu polovinu.

Svoje šanse popustili su Mitrović i Vlahović, tačnije njihovi pokušaji su bili za malo neprecizni.

Jedinu šansu rival je imao sredinom prvog dela igre, ali je iz izgledne prilike sa oko deset metara od gola Paulauskas prebacio naš gol.

Srbija je nastavila u istom ritmu stvoreno je još nekoliko prilika pred golom Litvanije, ali do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata.

Litvanci su bili nešto agresivniji na startu drugog dela igre. Stvorili su i jednu stopototnu šansu, ali Vanja Milinković-Savić uspeo da odbrani udarac Jankauskasa u situaciji jedan na jedan.

Samo dva minuta kasnije u 53. Srbija je udvostručila prednost. Mitrović je uposlio Tadića u kaznenom prostoru, ovaj je dugo tražio priliku da uposli nekog od saigrača. Uspeo je u nameri i na srednini šesnaesterca pronašao Vlahovića koji pogađa gol Litvanije.

Od 72. minuta na teren je umesto svog idola Dušana Tadića ušao debitant Lazar Samardzić.

U nastavku naši su umirili tempo igre. Stvoreno je još nekoliko prilika pred oba gola, ali nije bilo promene rezultata.