Zelenksi: Ukrajina „stvarno veruje“ svojim partnerima posle sastanka sa poljskim, češkim i slovenačkim premijerima

Zelenksi: Ukrajina „stvarno veruje“ svojim partnerima posle sastanka sa poljskim, češkim i slovenačkim premijerima

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da Ukrajina „stvarno veruje“ svojim partnerima i da je „100 odsto uverena“ da će pozitivan ishod biti postignut nakon sastanka sa poljskim, češkim i slovenačkim premijerima u utorak u Kijevu.

Govoreći u Kijevu, Zelenski je zahvalio poljskom premijeru Mateušu Moravjeckom, slovenačkom premijeru Janezu Janši i češkom premijeru Petru Fijali na njihovoj „divnoj podršci“ Ukrajini kada je „toliko drugih ambasadora napustilo Ukrajinu zbog sveobuhvatne ruske invazije“.

„Najvažnije je da zaista verujemo ovim liderima. Kada govorimo o bezbednosnim garancijama, o našoj budućnosti u Evropskoj uniji, ili kada govorimo o politici sankcija, mi smo 100 odsto uvereni da o čemu god da razgovaramo, o čemu god da govorimo. o kojima razgovaramo, to će doći do pozitivnog ishoda za našu zemlju“, rekao je ukrajinski predsednik.

On je nastavio da sa „ovakvim prijateljima“ Ukrajina „može da pobedi“.

Trojica evropskih lidera — koji su rekli da predstavljaju Evropski savet na sastanku u Kijevu — otputovali su u ukrajinsku prestonicu vozom.