Predstavnica ruskih snaga u Melitopolju Galina Danilčenko najavila je emitovanje ruskih TV kanala

Predstavnica ruskih snaga u Melitopolju Galina Danilčenko najavila je emitovanje ruskih TV kanala

Predstavnica ruskih snaga bezbednosti u Melitopolju Galina Danilčenko najavila je početak digitalnog emitovanja ruskih TV kanala. Ovo je rekla u svom video obraćanju.

„Danas imamo akutni nedostatak pouzdanih informacija. Zbog toga od danas na teritoriji Melitopolja i Melitopoljskog okruga počinje digitalno emitovanje ruskih TV kanala. Ponovo konfigurišite svoje televizore i dobijte istinite informacije“, rekao je Danilčenko.

Podsetimo, nakon otmice gradonačelnika Melitopolja Ivana Fedorova, ruske snage su Galinu Danilčenko proglasili „vršicom dužnosti gradonačelnika“. Članica je Gradskog veća Melitopolja iz Opozicionog bloka.

U međuvremenu, ništa se ne zna o pravom gradonačelniku Melitopolja, koji je nasilno deportovan 11. marta. Tokom konferencije za novinare za strane novinare, predsednik Volodimir Zelenski je rekao da je Fedorov bio mučen. Stanovnici grada svakodnevno izlaze na mitinge, tražeći povratak gradonačelnice i koordinatorke protesta Olge Gajsumove. Ujutro 12. marta, javna ličnost je kidnapovana sa skupa. O njoj se još ništa ne zna, a Gajsumova stranica na Fejsbuku ne radi.