Oslobodjenje: Srpska lista i Vučić priznaju ustavni sud lažne države Kosovo

Oslobodjenje: Srpska lista i Vučić priznaju ustavni sud lažne države Kosovo

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević ocenio je danas kao „skandaloznu“ najavu Srpske liste da će se obratiti kosovskom Ustavnom sudu u vezi broja ministarskih mesta koja su im pripala u novoj vladi Aljbina Kurtija.

Djordjević je naveo da „Srpska lista, Aleksandar Vučić, Nikola Selaković i svi ostali koji pričaju o žalbi izgleda direktno priznaju nadležnost takozvanog ustavnog suda lažne države Kosovo“.

„Koliko je sramotno što se cela državna politika oko Kosova i Metohije svela na to da mole Kurtija da Srpskoj listi udeli još jedan portfelj, da se namiri još neki lokalni funkcioner Srpske liste, odnosno Srpske napredne stranke“, naveo je Djordjević a prenelo Oslobodjenje.

Dodao je da je do 2012. godine „državna politika prema Kosovu i Metohiji podrazumevala aktivno prisustvo Republike Srbije u svim mestima sa srpskom većinom, gde je postojao čitav državni sistem, od pravosudja i bezbednosnih službi do snabdevanja električnom energijom“.

„U poslednjih devet godina sva ta ovlašćenja preneta su na Prištinu pa se sada raspravlja oko broja fotelja u tzv. kosovskoj vladi. Srpska lista se kao nećka, neće da glasaju za Kurtijevu vladu, a jedno ponudjeno mesto su bez problema prihvatili. Isto kao što su bez problema sedeli u vladama Haradinaja, Tačija i ostalih ratnih zločinaca“, naveo je lider pokreta Oslobodjenje.

Srpskoj listi je u novom kabinetu u Prištini pripalo jedno ministarsko mesto iako su Srbima po Ustavu Kosova garantovana dva resora u vladi.