Lečić: Zašto se Vučić ne odrekne Nebojše Stefanovića

Lečić: Zašto se Vučić ne odrekne Nebojše Stefanovića

Predsednik organizacije Demokrate Srbije Branislav Lečić upitao je danas zašto se Aleksandar Vučić „ne odrekne“ ministra odbrane Nebojše Stefanovića, za kojeg je predsednik Srbije rekao da mu zamera na „objektivnoj odgovornosti“.

Lečić je u pisanoj izjavi naveo da je Stefanović diskreditovani Vučićev saradnik, jer se dovodi u vezu sa više afera, poput „Krušika“ i sporne fakultetske diplome.

„Da li Vučić ne želi da se odrekne Nebojše Stefanovića jer Stefanović, možda, zna nešto čime drži Vučića ‘u šaci’, ili on boljih kadrova od tog kompromitovanog ministra nema? U svakom slučaju, sramno je što neko sa reputacijom Nebojše Stefanovića ostaje na čelu Ministarstva odbrane, kao i na poziciji šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti“, naglasio je Lečić.

On je istakao da Stefanović treba da podnese ostavku na mesto ministra ako ima „minimum časti i dostojanstva“, „jer čak i da nije znao za delatnosti kriminalnih klanova dok se nalazio na poziciji ministra unutrašnjih poslova, u šta je teško poverovati, on, bez sumnje, nije kompetentan da obavlja bilo kakav posao u Vladi“.