Mali: Nezaposlenima u junu jednokratna pomoć od 60 evra

Mali: Nezaposlenima u junu jednokratna pomoć od 60 evra

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je u trećem paketu pomoći privredi i građanima, u iznosu od dve milijarde evra, jedna od novina da će u junu svim nezaposlenima biti isplaćeno 60 evra, kao i da će svi detalji oko te isplate biti poznati kada bude usvojena Odluka Vlade Srbije.

„Prošle godine pomoć je bila usmerena ka tome da se održe radna mesta, sada želimo da i onima koji nemaju posao damo jednu vrstu podrške i optimizma, te da pokriju neke svoje troškove“, rekao je Mali za TV Prva, prenelo je Ministarstvo finansija.

Podseća da 28. aprila kreće prijava svih punoletnih građana, koji žele 60 evra pomoći od države, kao i da će prvih 30 evra biti isplaćeno u maju, a drugih 30 u novembru.

„Takođe, svaki penzioner dobiće 30 plus 30 evra, kao i dodatnih 50 evra, što je ukupno 110 evra. Nezaposleni takođe mogu da se prijave i za ovih 30 plus 30 evra, i uz ovih 60 evra u junu, dobiće ukupno 120 evra“, naveo je Mali.

On je istako da će pomoć od 100 evra dobiti i svi Srbi sa Kosova i Metohije, uključujući i decu, dok nezaposleni na Kosovu mogu očekivati dodatnih 100 evra, odnosno ukupno 200 evra.