Gojković: Pronašla sam ugovore sa potpisima vođa mafije

Gojković: Pronašla sam ugovore sa potpisima vođa mafije

Ministarka kulture i informisanja Srbije Maja Gojković rekla je da je šokirana koliko je daleko otišla povezanost kriminalne grupe Veljka Belivuka sa kulturom, te istakla da je pronašla ugovore na kojima su potpisi vođa mafije.

„Naišla sam, uz pomoć zaposlenih u Ministarstvu, na dokumente koji nisu mogli da se završe bez pomoći iz samog Ministarstva. Verujem da će se otkriti kako je došlo do toga da na određenim ugovorima osvanu baš njihovi potpisi“, rekla je Gojkovićeva za kanal „Vesti“.

Ona je napomenula da na tim dokumentima nema potpisa onih koji su pre nje obavljali funkciju ministra kulture, ali da je jasno da bez pomoći iz ovog ministarstva ovakvi ugovori ne bi mogli biti potpisani.

„Vidim da se već pominju neka mesta, neki poslovni prostori, eto to mogu da kažem, a koji su povezani sa ovim kriminalcima… Blizu smo da se sve razotkrije i da se otkrije kako je ovaj lanac išao i preko Ministarstva kulture“, rekla je Gojkovićeva, dodajući da je oprezna u izjavama, jer je u toku istraga.

Na pitanje na koga sumnja od ministara, Gojkovićeva je odgovorila da ne sumnja ni na koga, ali da prati medije i iz njih može da se nazre da li je neko i ko od ministara znao šta se dešava.