Singapur Erlajns nudi odštetu putnicima nakon ekstremnih turbulencija

Singapur Erlajns nudi odštetu putnicima nakon ekstremnih turbulencija

Singapur Erlajns je u utorak saopštio da je ponudio odštetu putnicima leta koji je prošlog meseca pogodio ekstremne turbulencije, u retkom incidentu koji je rezultirao smrtnim slučajem jednog putnika i povredom desetina drugih.

Mlazni avion Being 777, koji je leteo iz Londona ka Singapuru, naišao je na iznenadne turbulencije iznad bazena Iravadi 20. maja, izbacujući ljude i predmete po kabini. Avion se preusmerio na Tajland.

Jedan 73-godišnji Britanac preminuo je od srčanog udara, dok je desetine ljudi hospitalizovano, uključujući povrede kičme, mozga i kostiju ili organa. Singapur Erlajns je ponudio odštetu od 10.000 dolara putnicima sa lakšim povredama, dok će oni sa ozbiljnijim povredama dobiti avans od 25.000 dolara za hitne potrebe.

Avio-kompanija će svim putnicima na letu obezbediti punu refundaciju avionske karte, nadoknadu za kašnjenje i troškove medicinske nege. Već im je dala 1.000 singapurskih dolara za hitne potrebe, pokrila medicinske troškove i organizovala dolazak porodice povređenih u bolnicu.

Preliminarna istraga Ministarstva saobraćaja Singapura pokazala je da je avion prošao kroz ogromne promene sile g za manje od pet sekundi, što je verovatno izazvalo povrede putnika koji nisu bili pričvršćeni. Turbulencija se najverovatnije desila tokom služenja obroka, kada mnogi nisu koristili sigurnosne pojaseve.

Iako su mnogi navikli da turbulenciju povezuju sa olujama, najopasniji tip je takozvana turbulencija čistog vazduha, koja može nastati u tankim oblacima ili čak u čistom vazduhu u blizini grmljavine. Turbulencije su činile značajan deo nesreća u komercijalnom vazdušnom saobraćaju, što podrazumeva potrebu za efikasnim merama bezbednosti i podrškom putnicima nakon incidenta.