Nije potrebno proglašavati zarobljene ruske tenkove i drugu opremu

Nije potrebno proglašavati zarobljene ruske tenkove i drugu opremu

Zaplenjene ruske tenkove i drugu opremu nije potrebno prijaviti, jer „trošak ovog sranja ne prelazi 100 egzistencijalnih minimuma (248.100 grn.)“.

Kako prenosi Ukrinform, NAPC izveštava u Telegramu.

„Govoreći slovom zakona, borbeni trofeji ne podležu odražavanju u deklaraciji iz sledećih razloga:

nabavljeni su ne kao rezultat transakcije, već u vezi sa agresijom Ruske Federacije u punom obimu 24. februara 2022. na nezavisnu i suverenu ukrajinsku državu kao nastavak ruskog podmuklog napada na Ukrajinu 2014. godine da uništi drugi;

Zbog hrabrosti i pobede branilaca ukrajinske države, neprijateljska vojna tehnika obično dolazi do vas već uništena i onesposobljena, što onemogućava njenu procenu u skladu sa Zakonom Ukrajine „O proceni imovine, imovinskim pravima i profesionalnom vrednovanju u Ukrajini“. Zbog toga je nemoguće saznati koliko košta takva imovina“, naglašava NAPC.

Istovremeno, NAPC nastavlja da pruža tehničku mogućnost prijavljivanja značajnih promena u imovinskom stanju u vezi sa pribavljanjem predmeta oduzetih od rasističke vojske, ukoliko to žele subjekti koji se prijavljuju.

Kako je preneo Ukrinform, savetnik ministra unutrašnjih poslova Vadim Denisenko izjavio je da u Rusiju počinju da stižu prve torbe sa leševima i ešaloni sa ranjenim vojnicima.