Er Srbija od 22. marta povećava broj letova od Beograda do Njujorka

Er Srbija od 22. marta povećava broj letova od Beograda do Njujorka

Er Srbija najavila je da će od ponedeljka, 22. marta, zbog povećane potražnje, povećati broj letova između Beograda i Njujorka na tri nedeljno.

Planirano je da nacionalna avio-kompanija Srbije saobraća na ovoj liniji ponedeljkom, četvrtkom i subotom, navedeno je u saopštenju.

Dodatni let JU 500 iz Beograda obavljaće se ponedeljkom u 7.20 časova, a let JU 501 iz Njujorka u 15.40 časova, po lokalnim vremenima.

„Dodavanje još jednog nedeljnog leta ka Njujorku, uprkos pandemiji koronavirusa, jasan je pokazatelj da naša linija preko Atlantika dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih ruta Er Srbije. Sjedinjene Američke Države su veoma značajno tržište i raduje nas što obezbeđujemo kontinuiranu i snažnu vazdušnu vezu, ne samo Srbiji, već i širem regionu“, izjavio je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek.

Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa Sjedinjenim Američkim Državama 6. juna prošle godine do 28. februara 2021, srpski avio-prevoznik je obavio 218 letova između Beograda i Njujorka na kojima je prevezao ukupno 38.187 putnika.

Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, Er Srbija je pre skoro pet godina ponovo omogućila povezanost regiona i Sjedinjenih Američkih Država, nakon pauze od gotovo dve i po decenije.

Letove između Beograda i Njujorka obavlja najveći avion u floti Er Srbije, Erbas A330, koji nosi ime čuvenog srpskog naučnika i pronalazača i građanina SAD Nikole Tesle.