Škole u Poljskoj uključuju video igrice u obrazovni program

Škole u Poljskoj uključuju video igrice u obrazovni program

Poljski ministar obrazovanja i nauke Pšemislav Čarnek najavio je u četvrtak pokretanje projekta Igre u obrazovanju, koji će do kraja godine prvi put uključiti video igrice u obrazovni program, prenosi „Poljski radio“, pozivajući se na vladinu zvaničnu veb-stranicu.

Prema rečima Čarneka, „novi projekat je sledeća etapa u modernizaciji poljske škole u ​​smislu ne samo opreme i informacionih tehnologija, već i modernizacije osnovnog nastavnog plana i programa i njegovog preporučenog sadržaja“.

Prve video igrice koje se mogu naći u osnovnom programu su This War of Mine, koja govori o civilima tokom rata, i Gra Szifrov, koju je razvio Institut nacionalnog sećanja Poljske, koji se bavi poljsko-boljševičkim ratom 1920. godine.

Poverenica ministra za digitalnu transformaciju Justina Orlovska napomenula je da projekat ima za cilj da učenicima pokaže atraktivne nastavne metode, „kako bi mladi mogli da unaprede svoje veštine, kompetencije i steknu nova znanja”.

Napominje se da se igre mogu besplatno preuzeti sa vladine platforme i platforme Steam.

Kako je saopšteno, Francuska akademija, koja postavlja pravila za upotrebu francuskog jezika, preporučila je da se ne koriste sleng reči iz oblasti kompjuterskih igrica koje su potekle sa engleskog.