U Kragujevcu od januara skuplje komunalije i porez na imovinu

U Kragujevcu od januara skuplje komunalije i porez na imovinu

Skupština grada Kragujevca pre nekoliko dana saglasila se sa podizanjem cena komunalnih usluga JKP „Vodovod i kanalizacija” i JKP „Šumadija”. Pored toga, izmenama pojedinih zakona propisane su veće akcize i takse na određene proizvode. Zahvaljući tome Kragujevčane očekuje čitav niz poskupljenja nakon Nove godine.

Od 1. januara 2021. godine domaćinstvima u Kragujevcu računi za vodu biće veći za 35 odsto, dok će za pravna lica iznos na računima biti uvećan za 30 odsto.

Cena odvoza smeća biće takođe povećane od 1. januara i to za građane na gradskom području za 36,10 odsto, za privredu 29,91 odsto, za seoska područja 35,22 odsto, a za preduzetnike u paušalnom iznosu 28,52 odsto.

Od 1. januara 2021. godine sat parkiranja u Kragujevcu će se umesto 55 dinara plaćati 60 dinara. Tako će se na otvorenim parkiralištima prvi sat plaćati 55, a drugi 78 dinara.

Skupština grada Kragujevca odlučila je i da poveća poresku stopu na imovinu za fizička lica sa 0,3 na 0,4 posto. Zahvaljujući ovoj odluci porez na imovinu koji će Kragujevčani plaćati, biće naredne godine veći za 33 odsto nego do sada.