Erbas u pregovorima o prodaji više aviona A220 Delti

Erbas u pregovorima o prodaji više aviona A220 Delti

Evropski proizvođač aviona Erbas (AIR.PA) u pregovorima je sa Delta Air Lines (DAL.N) da proširi postojeću porudžbinu američkog prevoznika za male avione A220, izjavile su dve osobe upoznate sa ovim pitanjem.

Ugovor za dopunu porudžbine za desetak aviona mogao bi biti potpisan na sajmu u Farnborou sledeće nedelje, gde se takođe očekuje da će američki prevoznik finalizovati porudžbinu za najmanje 100 aviona Boeing 737 MAKS.

Erbas je odbio da komentariše razgovore sa kupcima. Delta je takođe odbila da komentariše.

Aviokompanija je naručila 95 aviona A220 kanadskog dizajna, od kojih je isporučila 56, prema podacima Erbasa s kraja juna.

Rojters je prvi put izvestio u martu da je Boing u pregovorima sa Deltom za oko 100 svojih 737 MAKS 10 aviona.

Glavni izvršni direktor Delte Ed Bastijan rekao je u junu da aviokompanija pokušava da postigne dogovor sa Boingom.

Bastijan je rekao investitorima u pozivu za zaradu u sredu da bi avio-kompanija mogla da napravi neke dodatne porudžbine, ali nije potvrdio dogovor sa Erbasom ili Boingom. On je dodao da je Delta na dobrom mestu sa porudžbinama, ali da vidi mogućnosti u narednih 3-5 godina za velike akvizicije uskog tela.

„To je nešto o čemu uvek razgovaramo sa Erbasom i Boingom i da li se to koristi ili je to novo, postoji prilika“, rekao je Bastijan. „Dolazi nam prilično zdrav tok širokih tela. Tako da bih rekao da je fokus na kraju petogodišnjeg perioda na velikim uskim telima.“