Amazon Mekico Cloud jedinica će otvoriti „lokalnu zonu“ početkom 2023

Amazon Mekico Cloud jedinica će otvoriti „lokalnu zonu“ početkom 2023

MEKSIKO, 21. septembra – Amazon Web Services Mekico (AWS), jedinica Amazon.com Inc, otvoriće lokalno čvorište u prvom kvartalu kako bi povećao propusni opseg za svoje klijente, jedinicu za računarstvo u oblaku rekao je u sredu direktor za Meksiko Luis Velasko.

Centar bi računarstvo, skladištenje, bazu podataka i druge usluge približio velikom broju stanovnika i IT centrima, povećavajući propusni opseg za svrhe kao što je striming video zapisa, rekao je na marginama AWS tehnološke konferencije ovde.

Centar koristi infrastrukturu koja se zove „lokalne zone“ za pokretanje aplikacija za igranje igara u realnom vremenu, hibridne migracije, kreiranje medijskog i zabavnog sadržaja i inženjerske simulacije.

AWS Mekico će takođe otvoriti nove kancelarije u Gvadalahari i Montereju u prva tri meseca 2023. godine, rekao je Velasko. Gradi saveze sa lokalnim kompanijama kako bi podstakao svoje aktivnosti u zemlji.

Totalplai, telekomunikaciona firma u vlasništvu meksičkog milijardera Rikarda Salinasa, pružiće konsalting za AWS usluge u oblaku, rekao je Fernando Zamora, Totalplai direktor proizvoda i marketinga, na konferenciji.

Totalplai će se upariti sa AWS-om kako bi povećao svoje prisustvo na meksičkom tržištu oblaka, za koje Zamora kaže da bi moglo porasti na 2,7 milijardi dolara u 2025. sa 1,4 milijarde dolara u 2021.

Meksiko je četvrto najvažnije tržište oblaka u Americi, posle Sjedinjenih Država, Kanade i Brazila, dodao je on.