Airbnb-ov profit se više nego udvostručio, ali akcije pale zbog razočaravajuće prognoze

Airbnb-ov profit se više nego udvostručio, ali akcije pale zbog razočaravajuće prognoze

Airbnb je zabeležio značajan porast profita u prošlom kvartalu, sa neto prihodom koji je skočio na 264 miliona dolara u poređenju sa 117 miliona dolara godinu dana ranije. Prihod je takođe porastao za 18%, dostigavši 2,14 milijardi dolara, što je delimično rezultat pomeranja uskršnjih praznika.

Zarada po akciji u kvartalu iznosila je 41 cent, znatno premašivši očekivanja analitičara. Međutim, iako su rezultati za prvi kvartal bili impresivni, akcije Airbnb-a pale su za oko 7% nakon objavljivanja prognoze prihoda za drugi kvartal.

Kompanija je predvidela prihod između 2,68 milijardi i 2,74 milijarde dolara za drugo tromesečje, što je ispod očekivanja Volstrita. Razlozi za tu prognozu uključuju nepovoljne valutne kurseve i pomeranje uskršnjih praznika.

Iako je Airbnb postigao impresivne rezultate u prvom kvartalu, neizvesnosti u vezi sa predstojećim prihodima su doveli do pada cena njegovih akcija. Očekuje se da će kompanija pažljivo pratiti tržišne trendove kako bi ostvarila stabilan rast u narednim kvartalima.