Kompanije su stalno pogođene sve snažnijim DDoS napadima

Kompanije su stalno pogođene sve snažnijim DDoS napadima

Distribuirani napadi uskraćivanja usluge sa rekordnom konkurencijom nastavljaju da stižu, a dve službe za ublažavanje izveštaja izveštavaju da su naišle na neke od najvećih bombardovanja podataka ikada od strane aktera pretnji čije se taktike i tehnike neprestano razvijaju.

Imperva je u ponedeljak saopštila da je branila korisnika od napada koji je trajao više od četiri sata i dostigao vrhunac od više od 3,9 miliona zahteva u sekundi (RPS).

DDoS napadi se mogu meriti na nekoliko načina, uključujući obim podataka, broj paketa ili broj zahteva poslatih svake sekunde. Trenutni rekordi uključuju 3,4 terabita u sekundi za volumetrijske DDoS-ove—koji pokušavaju da potroše svu propusnu moć koja je dostupna cilju—809 miliona paketa u sekundi i 17,2 miliona RPS-a. Poslednja dva zapisa mere moć napada na sloju aplikacije, koji pokušavaju da iscrpe računarske resurse infrastrukture cilja.

Sve veći brojevi naglašavaju trku u naoružanju između napadača i branilaca dok svaki pokušava da nadmaši drugog. Ovi brojevi koji postavljaju rekorde verovatno neće prestati uskoro.