TSC nosi bod sa „Marakane“

TSC nosi bod sa „Marakane“

U poslednjem nedeljnom meču odigranom u okviru desetog kola Superlige Srbije, na stadionu „Rajko Mitić“ Crvena zvezda i TSC odigrali su nerešeno 1:1.

Početak utakmice kasnio je nekoliko minuta zbog proslave koju su organizovali navijači Crvene zvezde zbog obeležavanja 59. godišnjice od odigravanja prvog meča na stadionu „Rajko Mitić“, prenosi N1.

Crvena zvezda je krenula ofanzivno od početka, ali je prvi šut u okvir gola uputio TSC. Lako je Borjan zaustavio udarac Kuveljića. Najbolju priliku u prvom delu meča domaći su imali u 18. minutu kada ja Kangva pogodio stativu.

Imala je Crvena zvezda nekoliko pokušaja, a onda je Ratkov u 36. minutu ostao sam ispred Borjana koji spašava svoj tim.

Poveo je TSC nakon 42. minuta igre golom Saše Jovanovića, ali nisu gosti uspeli da sačuvaju prednost pre odlaska na odmor. Golu je prethodila greška Azarova na desnom boku, Ratkov je ukrao loptu i poslao odličan pas za Jovanovića koji je poslao loptu u mrežu preko Dragovićeve noge i Borjanovih ruku.

Crvena zvezda do izjednačenja dolazi autogolom golmana Veljka Ilića u drugom minutu nadoknade vremena. Izvela je Zvezda korner, nastala je velika gužva u kaznenom prostoru, a nakon pokušaja Milunovića Ilić je praktično sam sebe matirao.

Po nekoliko zanimljivih prilika doneo je i nastavak meča. U 62. minutu Bukari je pogodio prečku, a minut kasnije sjajno je Ilić odbranio novi Bukarijev pokušaj.

Tražili su domaći i penal u 80. minutu, ali sudija nije ni pomislio da se dogodilo nešto sporno.

Crvena zvezda vezala je dva remija i iz osam utamica koliko je do sada odigrala ima 20 bodova. TSC je odigrao svih deset mečeva i ima 17 bodova.