Federalci: Od poluautomatskih oružja napravljeni mitraljezi

Federalci: Od poluautomatskih oružja napravljeni mitraljezi

Muškarac iz Misisipija izjasnio se krivim po tri tačke u slučaju koji je uključivao korišćenje 3D štampača za pravljenje uređaja koji pretvaraju poluautomatsko oružje u mitraljeze, saopštili su u petak savezni zvaničnici.

Kent Edvard Njuhaus, 41, iz Džeksona, izjasnio se krivim po jednoj tački optužnice za bavljenje biznisom kao proizvođač vatrenog oružja i dve za posedovanje vatrenog oružja nakon osude za krivično delo, navodi se u saopštenju Kancelarije tužioca SAD i Biroa za alkohol i duvan. , vatreno oružje i eksploziv.

Savezni zakon klasifikuje uređaje za konverziju – nazvane „auto-sears“ – kao mitraljeze, navodi se u saopštenju.

„Upotreba 3-D štampača za nezakonitu proizvodnju vatrenog oružja i pravljenje uređaja za pretvaranje poluautomatskog vatrenog oružja u mitraljeze predstavlja stvarnu i trenutnu pretnju našim zajednicama“, rekao je Kurt Tilhorn, specijalni agent ATF-a.

Kazna Njuhausu bi trebalo da bude izrečena 2. decembra, navodi se u saopštenju Tilhorna i američkog tužioca Darena J. LaMarke.

Maksimalna zatvorska kazna za posedovanje vatrenog oružja kao prestupnika je 15 godina, a maksimalna kazna od 10 godina za nelegalno pravljenje vatrenog oružja kao posao. Svaki takođe može doneti kaznu od 250.000 dolara.

Njuhaus je 13. jula prodao nekoliko uređaja za konverziju i vatreno oružje poverljivom doušniku, a 20. jula u njegovoj kući pronađeno je više oružja i auto-separa, navodi se u saopštenju.

Sudski dokumenti navode da je Njuhaus posedovao vatreno oružje tih datuma i bavio se vatrenim oružjem od aprila do jula, navodi se u saopštenju za javnost.

Njuhaus je optužen 2. avgusta po optužbama za koje se izjasnio krivim u četvrtak, kao i za posedovanje metamfetamina sa namerom da ga distribuira, pokazuju onlajn sudski zapisi.

Njuhaus je osuđen za krivično delo prodaje kontrolisanih supstanci u okrugu Medison 2009. godine.