Obradović: Održavanje Evroprajda uprkos zabrani, drska provokacija

Obradović: Održavanje Evroprajda uprkos zabrani, drska provokacija

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da najava organizatora Evroprajda da će, uprkos zabrani, 17. septembra u Beograd doći više od 15.000 homoseksualaca i njihovih političkih prijatelja iz čitave Evrope i sveta, predstavlja drsku provokaciju većinske Srbije koja se tome protivi.

Prema njegovim rečima, država prethodnih dana trpi ogromne pritiske iz Vašingtona i Brisela da Evroprajd mora biti održan po svaku cenu, a Vlada Srbije u tehničkom mandatu, uprkos odluci da Evroprajd bude otkazan, i dalje pregovara sa organizatorima o njegovom održavanju, saopšteno je iz Dveri.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije još nije donelo zvaničnu odluku o zabrani Evroprajda i o tome obavestio organizatore, što govori da su pritisci iz inostranstva urodili plodom, rekao je Obradović i dodao da je to najbolja pozivnica da nova narodna litija i porodična šetnja najavljena za 11. septembar budu još masovnije.

„Ako se tome doda i poziv ambasadora SAD u Beogradu da Srbija uđe u NATO, to nam još jednom potvrđuje da su priznanje lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji, održavanje Evroprajda i NATO deo iste okupacione agende“, istakao je Obradović.

Kako je napomenuo, ukoliko aktuelna vlast ne pristane na taj „okupacioni paket“ do 17. septembra, onda Evroprajd može biti iskorišćen za iniciranje „novog Majdana u Beogradu, sa ciljem da se na vlast dovedu žuto-zeleni koji su spremni da ispune kompletnu okupacionu agendu“.