Obradović: Ako MUP ne zabrani Evroprajd, porodična šetnja 100.000 ljudi

Obradović: Ako MUP ne zabrani Evroprajd, porodična šetnja 100.000 ljudi

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je MUP Srbije da zabrani održavanje Evroprajda 17. septembra, najavljujući da će tog dana u slučaju da te zabrane ne bude, biti održana porodična šetnja kojoj će prisustvovati 100.000 ljudi.

Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije pozvao organizatore Evroprajda da poštuju odluke nadležnih državnih organa da te manifestacije neće biti, a „kolege iz proevropske opozicije da ne planiraju 17. septembra protest kao masku za održavanje gej parade“.

„Mi smo nezavisna i suverena zemlja, mi odlučujemo, a ne Brisel i Vašington“, rekao je Obradović.

On je najavio da će 11. septembra biti održana nova litija i porodična šetnja, a tada će biti najavljena i četvrta šetnja 17. septembra ako Evroprajd ne bude otkazan.

Poslanička grupa Dveri će predložiti i poseban zakon kojim bi se zabranilo promovisanje homoseksualne propagande maloletnim licima u narednih 100 godina, najavio je Obradović.

On je doneo i tri udžbenika iz biologije za 8. razred i pročitao delove koji se tiču, kako je rekao, promocije transdžender ideologije i upitao da li je sledeći korak promocija pedofilije ili zoofilije.

Obradović je ocenio da je jasno da je vinovnik ugrožavanja bezbednosti građana i imovine onaj ko ne poštuje odluke nadležnih organa o zabrani Prajda, a ne onaj koji izađe da se tome suprotstavi kao pripadnik većinske Srbije.

Manjina ne moze terorisati većinu, istakao je Obradović.